Smågods

 • Petter Skoglund Nordic Supply Chain Meeting
  Hallå där...

  ...Petter Skoglund, projektledare för Nordic Supply Chain Meeting (som fram till i år hetat PLAN-konferensen), 18-19 april på Chalmers i Göteborg – med internationella och nationella stornamn i talarlistan.

  Vad är Nordic Supply Chain Meeting?
  – En tvådagars utbildning i hur de allra bästa tänker om supply chain i dag. Besökarna ska få värdefulla konkreta kunskaper, fikastories och tankenötter. Vi har inga betalande föreläsare utan alla talare är utvalda för sin kompetens, vilket vi tycker är en kvalitetsstämpel. På vissa event kan det bli väl mycket sälj.

  Finns materialstyrning med på agendan?
  – Absolut. William ”Gus" Pagonis kommer och pratar om hur han som armégeneral ledde hela den amerikanska logistiken under Gulfkriget – och om lagerstyrningen i Sears 1500 butiker.  Mark Spearman pratar utifrån sin bok Factory Physics – om hur varje del av en fabrik ska byggas för att det ska bli rätt.

  Vilka höjdpunkter ser du själv mest fram emot?
  – Får jag säga helheten? Våra talare täcker in hela kedjan: IKEA:s Cecilia Johansson, Mats Rignell från Atlas Copco, Tetra Paks Johan M Nilsson, Magnus Hellsten och Mark Hallum från Volvo Cars
  Mer om talarna på Nordic Supply Chain Meeting 

 • LinkedIn

  Prata med oss!

  Förutom att lyfta fram goda exempel inom materialstyrning, driver Oh Wilson även ett debattforum på LinkedIn.

  Vill du också vara med?
  Ansök om medlemskap i Oh Wilsons LinkedIn-grupp här

Veckans ord

 • Eftersläp

  Den beläggning som kommer
  från order som enligt plan skulle varit utförda men inte är det kallas för
  eftersläp. Det redovisas ofta både per produktionsgrupp, fabriksavsnitt och
  totalt per fabrik, och är en del av orderstocken.

   

Nyheter > Intelligent lagerstyrning viktig för julhandeln

Intelligent lagerstyrning viktig för julhandeln

Infosys Supply Chain Management blog skriver Bob Ferrari – redaktör för Supply Chain Matters blog – om de trender han spådde inför förra årets julhandel. 

Bland annat förutsåg han att:

"Tillståndet på planeringen av produktefterfrågan och lagerhantering blir mer avancerad hos detaljhandeln".

När julhandeln nu än en gång står för dörren har förutsättningarna förändrats något, vilket kräver att detaljhandeln justerar sina strategier för uppfyllelse av leveranskedjan.

Vad kan detaljhandeln förvänta sig av julhandeln 2011?

Bob Ferrari menar att en fundamental förändring, som direkt påverkar produkternas tillgänglighet och detaljhandelns kapacitet i lagerfördelning – är de oförutsebara naturkatastrofer som i år drabbat Kina, Japan och Thailand. Händelserna kommer att leda till ett produktunderskott. 

 

"Återigen kommer det visa sig att ansvarsfull lagerstyrning är det bästa komplementet för effektiva multikanals- och e-handelplaner" skriver Bob Ferrari.

 

Kommentarer

Plain text

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.